pondelok 22. marca 2010

Pivná štrúdľa

Potrebujeme:

250 g tuku (napr. Hera), 500 g hladkej múky, 1/4 l čierneho piva, trochu soli, 1 vajíčko na potretie, 100 g nastrúhaného syra, 200 g šunky alebo oravskej slaniny, 100 g olív, 2 papriky, čili papričky, 1 paradajku, soľ, provensálske korenie

Postup:

Tuk zmiešame s múkou, pivom a so soľou. Cesto rozdelíme na dve časti a necháme aspoň pol hodiny odpočívať v chladničke. Následne ho vyvaľkáme na pomúčenej doske a obložíme šunkou, nakrájanou paprikou, olivami, čili papričkami, kúskami paradajky a posypeme soľou a provensálskym korením. Nakoniec posypeme nastrúhaným syrom, stočíme, potrieme vajíčkom a upečieme pri miernej teplote. Štrúdľa sa podáva s pohárom piva.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára